Intro

OVER_HET_PROJECT

OVER HET PROJECT

In augustus van 2016 werd actrice Dewi Reijs benaderd door het Nederlands Film Festival (NFF) om eens na te denken over een project met vluchtelingen die zij aan het begin van het jaar hadden geïnterviewd. Dewi belde regisseur Dennis Overeem en vroeg hem mee te denken over een goed idee. Dennis zei gelijk; ‘Waarom gaan we niet een speelfilm maken?’ Met voor en achter de schermen vluchtelingen uit verschillende landen. Er werd enthousiast gereageerd en zo geschiedde. Dennis die het project leidt ging meteen samen met Dewi aan de slag om een officiële kick off te organiseren tijdens het festival. De film moet ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk vluchtelingen met een werkvergunning aan het werk worden gezet (en betaald worden!). Zodoende komen ze vanzelf met collega’s uit binnen-­ en buitenland in aanraking en bouwen ze als vanzelf een netwerk op zodat ze de volgende keer sneller aan het werk kunnen en zelf projecten kunnen opzetten. En omgekeerd leren de Nederlandse filmmakers heel veel over hoe het er aan toegaat in bijvoorbeeld Syrië en Iran. Een win-win situatie.

DE BUDDIES

DE BUDDIES

Dennis Overeem (Amsterdam, 1971) is een schrijver‐regisseur en acteert al 25 jaar in theater en voor tv en film. Daarnaast werkte hij 10 jaar bij Kemna casting waar hij o. a. commercials en buitenlandse produkties voorzag van acteurs en actrices. In 2009 vertrok hij voor 3 maanden naar Los Angeles om acteerlessen te volgen bij Ivana Chubbuck en toen hij terugkwam stortte hij zich helemaal op schrijven en regisseren. Hij maakte voor Net5 de komedie-­‐series ‘Sophie’s Web’ en ‘Fashion Planet’ en voor het KWF de beruchte interne comedy ‘Aandacht AUB!’. Daarnaast heeft hij drie korte films, ‘Viskom’, ‘BAM’ en ‘Fuk It’ gemaakt die op filmfestivals binnen-en buitenland veel positieve aandacht kregen.

Dennis Overeem, Initiator / Regisseur

Dewi Reijs is afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneel en Kleinkunstacademie. Ze werkt sindsdien als actrice en de laatste jaren ook als schrijver en regisseur voor theater, film en televisie. Haar afstudeersolo Boven je Hoofd werd geselecteerd voor het Internationaal Theaterschool Festival. Dit seizoen speelt ze in De Stille Kracht van Toneelgroep Amsterdam onder regie van Ivo van Hove. Naast haar toneelwerkzaamheden speelde ze gastrollen in televisieseries zoals Shouf Shouf de serie, Flikken Maastricht Danni Lowinski, A'dam e.v.a. en Moordvrouw. In november verschijnt de speelfilm Een echte Vermeer in de bioscoop van regisseur Rudolf van den Berg over meestervervalser Han van Meegeren, Dewi speelt zijn vrouw Anna van Meegeren. In 2015 maakte Dewi haar regiedebuut met de korte film Debiel met in de hoofdrol de verstandelijk gehandicapte Rahima Güngor.

Dewi Reijs, Initiator / Project­‐manager

In-Soo Radstake begon zijn carrière als producer en regisseur voor diverse commerciële en publieke omroepen in Nederland. Radstake volgde het Creative Producers Programma op het Binger Film Lab, alsmede de EAVE Producers Network. Hij regisseerde onder andere de prijswinnende documentaire Made in Korea en Parradox over de legendarische filmmaker Pim de la Parra. Zijn nieuwste documentaire verschijnt in december op de televisie bij de EO. Radstake heeft diverse films geproduceerd zoals Carmen van het Noorden, Spion van Oranje en Het Bombardement. En de documentaires Het Geheim van de Hema over Nederlands meest bekende warenhuis en de film Hollandse Nieuwe over de laatste haringvissers van Nederland. Sinds 2015 is hij tevens zakelijk leider bij Cinecrowd, een online platform voor filmmakers.

In‐Soo Radstake, Producer

Ernie Tee is script coach, script editor en dramaturg, en heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van talloze films en televisiedrama-producties. Hij studeerde Neerlandistiek en Algemene Literatuur Wetenschap, was lange tijd actief als film- en mediapublicist, werkte als docent bij Film en Televisie Wetenschap (UvA), en is sinds 1992 tot op heden docent Filmgeschiedenis/Filmanalyse en studieleider aan de Nederlandse Film Academie. In 1992 ontving hij de Pierre Bayle-prijs voor de filmkritiek. Hij was adviseur van het Mediafonds en adviseur Lange Speelfilm van het Nederlands Fonds voor de Film. Hij nam deel aan de Arista Script Development Workshop, het Story Seminar van Robert McKee, en werkte sinds begin jaren 90 als script supervisor, script-editor en dramaturg voor o.a. IDTV Film, KRO, Submarine Lemming Film, Pupkin, Rinkel Film en Fu Works.

Ernie Tee, Dramaturg

Cast&Crew

Kim Lian van der Meij

“Ik werd metéén gegrepen door dit geweldige initiatief. Bij de Buddy Film Project worden vluchtelingen niet met angst, argwaan of medelijden benaderd, maar juist vanuit hun passie en professie voor het vak "film maken". Op deze manier wordt een deur opengezet om hen te laten doen waar ze in hun thuisland ook goed in waren, geld te verdienen, hun netwerk in de branche op te bouwen, hun eigenwaarde terug te vinden én bovenal een bijzondere film te maken, waar velen van kunnen genieten. Ik ben trots dat ik een rol in deze film mag vertolken.”

Arabi Ghibeh

“Ik doe mee aan de Buddy Film Project, omdat ik ervaring op wil doen in de Nederlandse filmwereld en andere acteurs wil ontmoeten. Daarnaast spreekt het idee van de film me ook erg aan en denk ik dat het belangrijk is om mensen op deze manier bewust te maken van de situatie rondom vluchtelingen.”

Susan Visser

“Ik doe mee met de Buddy Film Project, omdat integreren het beste gaat als je mee mag doen. En omdat we volgens mij een geweldige film gaan maken met getalenteerde mensen.”

De film zal het eindresultaat zijn van The Buddy Film Project dat in het leven is geroepen om gevluchte filmprofessionals een relevant netwerk en werk te bieden en koppelt gevluchte filmprofessionals aan Nederlandse filmprofessionals. De film moet volgend jaar in première gaan op het Nederlands Filmfestival dat ook partner is van The Buddy Film Project. De Nederlandse filmprofessionals, waaronder Visser, Van der Meij en Gernandt, fungeren als ‘buddies’ en zullen zij aan zij gaan werken met hun Syrische en Iraanse collega’s. WELKOM… is een comedy met een lichte, lieve, geestige en bij vlagen romantische kijk op het leven van een aantal vluchtelingen die hun leven weer op willen pakken in Nederland. De film speelt zich af in een Hollands dorp waar alles staat te veranderen. Er zijn huizen vrijgekomen voor statushouders; vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Als de plaatselijke supermarkt vijf van hen een werkplaats aanbiedt, wordt het dorp voor sommigen te klein. Om de productie te kunnen starten, het scenario te schrijven en workshops te organiseren, zijn initiatiefnemers regisseur Dennis Overeem (BAM, FASHION PLANET, SOPHIE’S WEB) en actrice Dewi Reijs (EEN ECHTE VERMEER, DE STILLE KRACHT) een crowdfundcampagne gestart die nu loopt via partner CineCrowd.

KICK OFF FILM

VIDEO & SOCIAL MEDIA

Tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht werd Het Buddy Film Project gepresenteerd en werd er onder leiding van actrice en regisseur Katrien van Beurden (Hotel Theatre Courage) een Q&A gehouden voor een volle zaal geinteresseerden.

Kamp Kara Tepe, Lesvos, Griekenland 2016.

De presentatie van de Kick Off van het BUDDY FILM PROJECT tijdens het NFF (Nederlands Film Festival in Utrecht op 27 september 2016).

De Acteer Workshops en de Crew Workshop wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds.
Met Dank Aan:

Contact

Contact

BEZOEKADRES

-----------------

Stichting The Buddy Film Project

Grote Wittenburgerstraat 7

1018 KV Amsterdam

Openbaar vervoer vanaf Amsterdam CS:

Stadsbus 22 (richting Indische buurt)

Halte: Wittenburgergracht

EMAIL

buddyfilmproject@gmail.com

FACEBOOK
www.facebook.com/thebuddyfilmproject
INSTAGRAM
www.instagram.com/buddyfilmproject

Wil je contact maken met de Buddy Film Project, stuur ons dan een bericht.

  • Please use a REAL email address so that we can get back to you.